Touareg Trail 2014 “Bloedheet, muggen en de Zebrabar Het einde is in zicht”

Weer nieuws van de jongens vandaag doorgekregen als ze zaten te genieten van hun rustdag met een frisse lokale pint in de hand. De laatste dagen waren echt bloedheet Over de 45graden soms en hier is dat echt heet.

“Fijn, de rustdag is voor Ducky zowel als voor ons een welgekomen iets” vertelde piloot Jean ons. We hadden toch wat werk aan Ducky, want het brandstofverbruik was bij momenten niet meer bij te houden. Soms verbruikte we 18L/100km wat abnormaal is voor onze blauw-witte strijdros. De ritten tot nu toe lopen zo vlekkeloos “en dan is het vooral genieten” vertelde CoPiloot Robby me Nouakchot- Keur Mesinne 307km waarvan 220km verbindingsetappe maar dan die offroad “Zo een fantastische ervaring weer omdat we deze stukken kunnen afwerken zonder stukken of brokken en dat is toch een van de dingen wat zo belangrijk waren voor ons. We hebben samen met VDS een zo goed als perfecte 2CV gebouwd voor dit avontuur en dan is het s’avonds meer genieten omdat je dan geen zware herstellingen moet gaan zitten uitvoeren”.

De grensovergangen zijn dit jaar ook vlotter geregeld en na een alweer vlotte doorgang route zetten naar Senegal en de stad Saint Louis 70km van het parcours liep door een fantastisch natuurpark om erna door te reizen naar de befaamde camping “Zebrabar” Alleen de muggen doordat we zo kort bij het natuurpark zaten Sommige hebben echt een hele nacht zitten vechten ertegen van tent naar muskietennet naar auto naar lodge Niks hielp Ze waren overal. Het werd dan toch een aangenamen rustige dag voor de jongens met wat sleutelwerk aan zowel Ducky als aan de innerlijke mens en het einde van deze prachtige reis begint in het vooruitzicht te komen. De 1ste pintjes na 4 dagen smaakte onze jongens dan ook meer dan ooit. Er werd ook met de hele groep een uitstap gedaan naar de stad om daar lekker te genieten in een restaurantje.

“De locale taxipiloten, Ja U leest het juist “piloten” zorgde wel bij sommige van onze NL vrienden voor wat angstzweet, want verkeersregels kennen ze niet en wie de Italianen racemonsters vindt moet hier maar eens een taxiritje meemaken” vertelde Jean en Robby

Als we weer nieuws hebben van de jongens en nog eens wat foto’s volgen we het op

dit is een overzicht welke routes de jongens nog gaan af te leggen hebben voor het einde aan het befaamde “Lac Rose” Gekend bij iedere echte Parijs Dakar liefhebber.

Day 16: Monday 6/10/14            Keur Misene St-Louis                   62 km
Day 17: Tuesday 7/10/2014       St-Louis – Koba lodge                 200 km
Day 18: Wednesday 8/10/14      Koba lodge – Koba lodge             193 km
Day 19: Thursday 9/10/14         Koba Lodge – Dakar                   175 km
Day 20: Friday 10/10/14            Dakar – Fly home                          0 km

Groeten

“Le TD”

Ook voor ander nieuws blijf onze website van de NL vrienden in het oog houden of hun facebookpagina.  Facebook 2cvadventure of op hun website http://www.2cvadventure.nl