Touareg Trail 2014 “De bluts geneest , Happy Birthday Wobbie en Storm”

Vandaag weer nieuws van de jongens en fijn ook piloot Jean nog eens te horen die me “op de prachtige Jean manier” zijn versie geeft over de bluts!

“Ze geneest, en als je om 5u15 s’morgens bijna platgereden wordt , ma door een goed uitwijk manoeuvre van mezelf, is het hem mislukt om ons “TEAM DESERT DUCK” te doen stoppen. De gevaren schuilen soms in de kleinste hoekjes haha.

Alles komt goed”stelt hij ons gerust. “vandaag een schitterende woestijn-ettape gehad van Cap Tafarit naar Nouakchot 270km zand. We hebben wel 2x vastgezeten in het mulle zand en door een klein foutje in de nota’s (nog wat brabbeltaal na het verjaardagfeestje van Co Robby 😉 ) hebben we een jump wat te hard genomen, waardoor de rechter veerarm achter weer wat krom kwam te staan. “maar deze is ondertussen al fijn hersteld weer samen met de Touareg trail mecaniekers” CoPiloot Robby springt bij in het verhaal. De rit Nouadibou Caf Taferit was een korte 170 km door het woestijnzand tot aan het kamp van de rustdag. “Maar toch nog steeds onder begeleiding van Mauritaanse leger en Politie , Ze nemen liever geen risico’s.  s’Avonds hebben we dan op een schitterende en onvergetelijke manier men verjaardag gevierd en ook het mooie kado van men vriendin met de verjaardagskaart in men bagage was zeer speciaal voor me. De rustdag was meer dan welkom na het einde van de voorraad Jupi, en andere geestrijke dranken.

De rustdag zelf was bloedheet. Tegen de 40 graden aan de kust is warm. Zelfs piloot Jean had dit nog niet meegemaakt. Desert Ducky werd weer in orde gebracht en Robby ging kijken bij de vissers die een kleine haai hadden gevangen en genieten van een verfrissend duik in het lauwe oceaanwater met natuurlijk een mooi rood kleurtje voor de CoPiloot.  s’Avonds stond er zelfgebreide paëlla van 2 gelegenheidschefs op het menu maar dit feestmaal werd abrupt onderbroken door een hevige storm met wervelwinden zandstormen en regenbuien “Indrukwekkend, Nog niet dikwijls meegemaakt” vertelde Jean. Gelukkige hebben we de tent enzo kunnen redden want andere van onze NL teammakkers waren minder gelukkig met een weggewaaide tent in open zee” ” Wel grappig ,de locals hun manier van de tent terug te krijgen  “Ze spoelt gewoon morgen wel weer aan” geruststellend voor onze NL vrienden.

Morgen wordt er Nouakchott – Keur Misene  294 km zodat de jongens in Senegal gaan arriveren ” Weer een nieuw hoofdstuk in deze schitterende editie vertellen Jean en Robby tot slot van de Update aan “Den TD”

Als we weer wat ontvangst hebben en misschien wat internet komt er weer nieuws en foto’s

Ook voor ander nieuws blijf onze website van de NL vrienden in het oog houden of hun facebookpagina.  Facebook 2cvadventure of op hun website http://www.2cvadventure.nl die het natuurlijk “LIVE” vanop het avontuur kunnen vertellen. Moeilijk voor mij ma doe men best als TD 😉

“Le TD”

Jeffrey