Weer nieuws van de jongens uit Afrika.  Jean en “WOBBIE”, Onze Co Robby die een nieuwe aanspreeknaam erbij heeft gekregen.

Ze blijven wel problemen ondervinden met het internet maar Ik als “TD” en de jongens zullen proberen het thuisfront op de hoogte te houden over de avonturen in de Touareg Trail 2014.

Wel pech voor de jongens. Door het rare weer ginder was de organisatie gedwongen een groot gedeelte van de proef te annuleren door de overvloedige regen in de rivierbeddingen, de jongens deden een 60tal km door de “dadel vallei” en de rest van de proef werd dan afgewerkt over de gewone wegen. Jean was vooral in zijn nopjes naar het vooruitzicht van de volgende dag. “Morgen wordt een superdag” vertelde Jean  “We gaan 140km kunnen rijden over de originele oude Parijs-Dakar piste.”

Co-Piloot Robby gaf me door dat ze van Foum-Zguid naar Akka zouden rijden met wel een heel speciale VIP begeleiding van het Marokkaanse leger eens aangekomen tegen de Algerijnse grens. Dan ging het over Jean’s droom parkoers de pistes van de oude Parijs-Dakar rally waar Jean echt van genoot “Hij was in zijn nopjes, enige probleem wat we zijn tegengekomen is een redelijke steen tegen de voorruit met als gevolg een mooi sterretje in de voorruit en natuurlijk gene van Carglass in de buurt om het euvel te herstellen “sloot Robby het verhaal af. De volgende dag werd er van Icht-Tan-Tan gereden 307km met als extraatje, een door organisator Gert geregelde heuse strandstart . “Indrukwekkend” zei Jean ” Als je zo met al de 2CV’s tegelijk kunt starten en over het strand kunt racen over 40km. De jongens kwamen als 4de aan de eindmeet en dan werd er route gezet via een rivierbedding met aan de ene kant, zand en duinen en de andere kant stenen. De jongens haalde het als 1ste maar Ducky kwam er toch met wat schade aan in het bivak.  “Het chassis heeft te lijden gekregen en de nodige laswerken zijn nodig om de scheur te gaan herstellen” zei Robby.

De NL vrienden Ben en Maurice hun inlaatspruitstuk scheurde “maar niks wat niet te herstellen valt” volgens Co Robby. Morgen wacht weer een marathon etappe van 800km door de Westelijke Sahara.

En ondertussen werden Ikzelf “Le TD” Jeffrey en Co-Piloot Robby bedankt met een nominatie hier op het thuisfront voor de “Ice Bucket challenge”. Deze zullen we zeker gaan vervullen zo gauw het team weer compleet is maar denk toch dat onze piloot Jean ook een nominatie gaat mogen verwachten “Wait and See”

Ook voor ander nieuws blijf onze website van de NL vrienden in het oog houden of hun facebookpagina.  Facebook 2cvadventure of op hun website http://www.2cvadventure.nl

“Le TD”

Jeffrey