Team Desert Duck Touareg Trail 2014  “Le internet d’Afrique”

Nieuws voor het thuisfront

Na wat afwezigheid kan de TD weer nieuws schrijven voor het thuisfront. De jongens probeerde al dagen maar “Le internet d’Afrique” is weer veranderd sinds ze er 2 jaar geleden vertrokken. Met zelfs Marokkaanse simkaarten, onderhandelingen met de locals, Maar vandaag lukte het. Ook hun NL teamgenoten ondervinden er problemen mee maar we doen ons best om jullie op de hoogte te houden van de avonturen van “Team Desert-Duck” Jean en Robby.Ik kreeg vandaag de jongens voor een 2de keer aan de telefoon en bij deze weer wat nieuws dus.

Jean klonk zeer tevreden aan de telefoon”De laatste kleine aanpassingen aan de Duck door ons en door VGS Filip Van Gool hebben toch weer hun vruchten afgeworpen Ze is dit keer echt TOP ” Vandaag AFOND!!”  Het was een rit over zeer snelle en vlakke pistes waar Jean en Robby duidelijk de Duck konden laten vliegen.

CoPiloot Robby was heel tevreden over de rally tot nu toe “Op die lekke band in het begin is alles vlekkeloos verlopen, Ik vond het systeem FIA-roadbook van organisator Gert heel fijn en van mij had hij het voor de hele rally mogen gebruiken, “Ik had wat meer te doen in de wagen nu en echte nota’s lezen is een zeer fijne ervaring”

Vandaag werd er een echte pitstop gemaakt bij de wereldberoemde “Mohamed Gordito” DE MAN ” Kleine dikke eigenlijk vertaald is een gekend figuur onder de 4X4 en woestijnrally fanatiekelingen en hij zorgde voor de nodige smeer en onderhoudsbeurt voor onze Duck. Jean was vooral blij met het weerzien met de prachtige zandduinen en ging als een volleerde Duinen rallyman veel van de jongens voor in het beklimmen van deze prachtige natuurwonderen. “Zelfs hoger erop als sommige met hun 4X4’s klonk het gelukkig”. De jongens genieten ook van hun NL vrienden die samen met hun meerijden en de ervaring des te leuker maken. Morgen staat er een rit van 250km op het programma. Zo snel we weer wat nieuws binnenkrijgen posten we het voor het thuisfront en volgen kan ook op de website van de NL vrienden De verhalen van onze 3 nederlandse teams zijn te volgen op Facebook 2cvadventure of op hun website http://www.2cvadventure.nl

“Le TD” Jeffrey