Team Desert Duck Rallye raid les Pionnier’s 2013 Rally des JOJO Frankrijk

Dag 9 Laatste dag van de Rally

“De laatste rit”

Dag9JOJO_02

Team Desert Duck samen in de mist met het Belgische 2CV team klaar voor de laatste etappe naar Chateau de Lastours

Vroeg wordt er opgestaan voor de start van de laatste etappe naar Chateau de Lastours waar de jongens een speciaal voor hun uitgestippeld parkoers van 17km gaan rijden.

“Maar wat een rally naar de oude spirit van Parijs Dakar” verteld Piloot Jean ons
” Ook de laatste bivak, Wat een locatie boven op een berg om dat in te dommelen terwijl de mist de berg inneemt en dan s’morgens vol in de mist te moeten vertrekken”. Ook CoPiloot Robby is tevreden tot nu toe. “De plan B methode (het gebruiken van een gps om op het juiste spoor te blijven) hebben we niet nodig gehad, Ik heb hier en daar wat getwijfeld maar al bij al een super leerrijke ervaring voor me en zeker voor herhaling vatbaar”
En voor de TD Wat een landschappen en wegen heb ik gezien Het was elke dag ritueel Opruimen inpakken samen met de jongens van de tent op de bivak om dan na hun start de “Ford Turbo assistance” te starten naar de volgende aankomst om daar alles op te bouwen tot de jongens aankwamen. Samen met Eric (Team Seppe-Sammy) en Brigitte (Team Leo en Wout) werd dan het Belgische 2CV kamp opgebouwd en gewacht op de piloten en hun “rallyauto’s” binnenkwamen . En dat laatste zijn ze!! Als ik zie over welk parkoers en etappes dat ze gereden hebben en hoe weinig panne of stukken er zijn gereden , Hoedje af voor onze 2CV of Ducky’s. De laatste etappe was dan de 17km op het domein van Chateau de Lastours waar weeral bleek hoe snel onze 2CV’s waren De 4X4 rijders vroegen om voor de jongens te starten omdat ze wilde… Nee meneer!!! Ze konden gewoon niet volgen. Het jammeren was wel dat door de dichte mist de organisatie genoodzaakt was de 2de passage op het WRC testdomein te annuleren wegens veiligheidsoverwegingen wat zeker door de piloten met veel begrip werdt onthaald want er waren zelfs sommige van de andere die zicht gewoon al verloren reden om een proefje van 17km.

“Een dikke pluim voor Pascal de organisator en zijn crew!” voegde Jean eraan toe “want doe het maar, een route uitstippelen over zoveel onverhard wegen en allemaal zorgen voor roadbooks en bivakplaatsen langs de meest pittoreske plaatsen in Frankrijk.”
Voor Co Piloot Robby was er zelfs heel eventjes tijd voor “een hazenslaapje in de Ducky”

Dag9JOJO_09

Co Piloot Robby wordt betrapt op een klein hazenslaapje Maar na zijn week wel verdiend volgens Piloot Jean

Team Desert Duck Jean en Robby kwamen samen met Ducky als 1ste van de 2Cv’s binnen en ook de andere haalde zonder teveel kleerscheuren de aankomst. Na een afscheidsetentje aangeboden door de organisatie werd er dan route gezet naar Narbonne voor de nodige slaap om dat morgen vroeg te beginnen aan de langste etappe Deze terug naar huis terug naar familie en vrienden. Een dikke kus voor Jana PAPA komt eraan x

Hierbij wil ik als TD de jongens bedanken voor alweer een zeer leuke ervaring!!!!!!
De rest van de bende voor de gezellige momenten in het kamp!!!!!

Dag9JOJO_12

Bedankt allemaal voor de leuke ervaring en de fijne week
“LE TD” Jeffrey

“” A tous un grand merci pour les beaux jours!!
Merci pour la belle anniversaire surprise.
Pascal et la gang, Merci Merci Merci

Dag9JOJO_20

Organisator Pascal in originele overal Parijs Dakar organisatie wordt door Seppe bedankt voor de mooie week.

A la prochain

LE TD Jeffrey